A A A K K K
для людей із порушенням зору
Купчинецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Шлях до стрункості

Дата: 01.09.2022 13:04
Кількість переглядів: 172

Открыть фото Шлях до стрункості

 

Показник доброго здоров’я це нормальна маса тіла. За даними статистики, 47% жінок мають надлишкову масу тіла, а 23% страждають на ожиріння. Наслідки ожиріння – це гіпертонія, діабет, інфаркт міокарда, атеросклероз, діабет, холецистит, відхилення в роботі серця та нирок.

При будь-якій формі ожиріння у жінок різко погіршується працездатність організму, сила, витривалість, порушення координації рухів,

загальний стан здоров'я, зменшується тривалість життя.

При ожирінні, яке виникає через невідповідність між харчуванням та енергетичними затратами (коли їжі вживається більше, ніж витрачається енергії), велике значення у встановленні нормального жирового обміну набувають фізичні вправи.

Повним жінкам важко даються вправи, пов'язані зі швидкістю, наприклад, біг на короткі дистанції, стрибки, метання. Зменшення маси тіла можна досягнути за рахунок застосування вправ, при яких різко збільшуються енерговитрати організму. Найбільший ефект дають довготривалі вправи, які виконуються з надмірною інтенсивністю: біг, хода поєднана з бігом, пересування на лижах, багаторазові стрибки на місці. Тривалість цих фізичних вправ поступово потрібно доводити до 25-60 хвилин. При такій тривалості м'язової роботи поступово вичерпуються вуглеводні запаси і для забезпечення енергією м'язової діяльності організм починає використовувати жири. За одне заняття зменшення маси тіла може досягати 1-1,5 кілограма. При систематичних заняттях фізичними вправами у поєднанні з дотриманням дієти за рік можна схуднути на 20-30 кілограмів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь