A A A K K K
для людей із порушенням зору
Купчинецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Як вийти з деструктивного психоемоційного стану під час війни

Дата: 11.08.2022 14:59
Кількість переглядів: 154

 

https://oblsport.te.ua/images/stories/destrujtyvnyy-stan-2022-200.jpgНовини про війну, фото, де зображені розбиті та ушкоджені пожежами будівлі, фотографії загиблих людей, історії тих, кому багато довелося пройти та пережити, особистісні власні переживання та перипетії особистого життя, у які внесла свої корективи війна. Все це дуже впливає на емоційний стан людини, причому часто може призводити до його катастрофічного погіршання. Як зрозуміти, що людина потрапила у стабільно негативний емоційний стан, як онлайн, так і в звичайному житті? Поради з цього приводу підготував Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», спираючись на інформацію від Центру протидії дезінформації при РНБО України.

Отож, про те, що людина потрапила у стабільно негативний емоційний стан може відчити те, що при вашому намаганні її підбадьорити, від неї йде неконтрольована агресія чи, наприклад, відчуження. Разом із тим, спостерігається зацикленість її на війні та відмова обговорювати інші теми. Людина починає висловлюватись "гаслами".

 

Як допомогти вийти з такого стану?

1. Посперечайтесь на банальні теми: наприклад, згадайте фотографію сукні з незрозумілим кольором та дайте людині вас перемогти у суперечці. Тоді у неї негативна «шкірочка» емоцій лусне.

2. Не відповідайте симетрично на задану тему, а використовуйте нейтральні теми або ваші індивідуальні жарти. Це допоможе відновити колишні нейронні зв’язки та сприйняття світу навколо себе, який був у вашого співрозмовника до війни.

3. Ненав’язливо надсилайте публікації з посиланням на позитивні групи. Врешті-решт, людина перейде за ними та отримає позитивну інформацію.

Головне – допоможіть людині урізноманітнити її інформаційне поле.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Підготувала Олена Гикава,т.0981184598.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь