A A A K K K
для людей із порушенням зору
Купчинецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

До відома громадян! Зміни у виплаті субсидій

Дата: 25.03.2019 12:14
Кількість переглядів: 707

Фото без описуЗ березня 2019 року змінюється механізм виплати житлових субсидій.

Сам алгоритм призначення та нарахування субсидії на оплату житлово-комунальних послуг не змінився, натомість внесені зміни у механізм виплати субсидії. Відтепер діятиме два шляхи монетизації субсидії – готівковий та безготівковий.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена до 31 грудня 2018 року, починаючи з субсидії за лютий 2019 року вона буде виплачуватись готівкою.

Розмір призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року буде виплачено:

• пенсіонерам – Пенсійним фондом України разом з пенсійною виплатою.

Пенсіонерам, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована туди. Тим, у кого немає- кошти додому принесе листоноша.

• особам, які не одержують пенсію – АТ «Ощадбанк» шляхом виплати субсидії через банківський грошовий переказ (для цього необхідно після 12 березня 2019 року звернутись до будь-якого відділення банку з паспортом та ідентифікаційним номером).

Варто зазначити, що після отримання субсидії готівкою споживачі мають забезпечити оплату спожитих послуг, оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання державної підтримки.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі, шляхом перерахування коштів в АТ «Ощадбанк».

Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

Усім отримувачам пільг і субсидій обов’язково потрібно у ТРАВНІ подати Заяву на монетизацію і Декларацію про доходи в управління соціального захисту населення та надати дозвіл на обробку персональних даних, в якій вказати особистий номер мобільного телефону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь